Wie zijn wij?


Svedex is hét toonaangevende Nederlandse merk voor afgelakte stijldeuren. Sinds 1954 ontwerpen, ontwikkelen en produceren we prachtige en duurzame binnendeuren om de woonconsument mooier te laten wonen met onze afgelakte stijldeuren. 

 

Wat hebben wij in huis?

 

We werken vanuit een moderne productielocatie in Varsseveld. De laatste jaren hebben we veel geïnvesteerd in automatisering en modernisering van onze productiefaciliteiten, werken we met de nieuwste apparatuur en in een schone, veilige omgeving. Onze kantoren zijn ook modern en goed uitgerust, wat zorgt voor een comfortabele en prettige werkplek. Goede arbeidsvoorwaarden zijn voor ons vanzelfsprekend. Daarom bieden wij je een goed salaris, meer dan voldoende vrije dagen voor een gezonde balans tussen werk en privé en tal van mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al veel ervaring hebt. Met een team van bijna 300 vakmensen, elk met hun eigen specialisme, werken we samen aan een eindproduct waar we trots op zijn; duurzame binnendeuren die een aanwinst zijn voor elk interieur.

Wat heb jij in huis?


Je kunt de beste werkplek hebben en het mooiste machinepark, zonder de juiste mensen wordt het niets. Daarom draait bij Svedex alles om onze medewerkers. Werkplezier en persoonlijke groei staan voorop. Daarbij kijken we niet naar wat je nu al kunt volgens je papieren, maar naar je talenten. Wat heb jij in huis? En wat kun en wil jij nog verder ontwikkelen? Wie wil doorgroeien, krijgt daar alle mogelijkheden voor. Hoeft al dat groeien van jou niet zo? Dan bekijken we samen hoe je plezier en uitdaging houdt in je werk.

De extra’s van Svedex


Svedex is een betrokken werkgever die oog heeft voor mens en omgeving. Een greep uit onze pluspunten:

  • Alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Loopbaanbegeleiding, extra taken, coaching on the job, het volgen van een cursus of opleiding: het kan allemaal! Veel van onze medewerkers zijn als stagiair of productiemedewerker begonnen en hebben flinke stappen gezet. Lees er meer over in deze interviews;
  • Svedex is een erkend leerbedrijf. Dankzij een samenwerking met het Graafschap College kun je intern een BBL-opleiding volgen (procestechniek niveaus 1 t/m 3). Ook bieden we stageplekken op verschillende niveaus;
  • Arbeidsvoorwaarden, salaris, vakantiedagen of stagevergoeding? Dat zit gewoon goed. Vinden we vanzelfsprekend;
  • We werken in een veilige werkomgeving die voldoet aan alle richtlijnen: voldoende beschermingsmiddelen, een deskundig bhv-team op de werkvloer en veiligheidsinstructies die voor iedereen duidelijk zijn;
  • We hebben veel aandacht voor de gezondheid van onze medewerkers: een leefstijlprogramma, sta-zitbureaus, regelmatige gezondheidschecks, een fietsplan, gratis fruit en volop gezond (en lekker!) eten in het bedrijfsrestaurant;
  • We hebben een actieve personeelsvereniging, die allerlei leuke activiteiten organiseert. Op het sinterklaasfeest, de kerstborrel en het zomerfeest leer je je collega’s nog beter kennen;
  • We hebben oog voor het milieu. Een groot deel van ons deurenassortiment is voorzien van het FSC®- of van het PEFC® keurmerk en we lakken het mileuvriendelijk af met Svedex Superlak®;
  • We hebben oog voor onze directe omgeving. We zijn lid van de Varsseveldse Industriële Vereniging en we sponsoren jaarlijks de Kramp Run, een hardloopwedstrijd voor Stichting Kanjers voor Kanjers. Natuurlijk loopt er ook een Svedex-team mee.  

Wist je dat...

Wij een erkend leerbedrijf zijn?

Wij zijn een erkend leerbedrijf vanuit het SBB en bieden stageplaatsen aan op zowel mbo-, hbo- als universitair-niveau. Of je nu aan de slag gaat op het gebied van ICT, HR, Financiën of Techniek je komt altijd terecht op een leerzame en dynamische plek. Binnen Svedex zijn er verschillende voorbeelden te vinden van medewerkers die begonnen zijn als stagiaire, daarna een contract aangeboden hebben gekregen en promotie hebben gemaakt. In 2014 is Svedex uitgeroepen tot beste leerbedrijf door kenniscentrum SBB.

Juryvoorzitter en SBB-manager Vincent van Baaijen:

‘’ Svedex neemt jong talent serieus. Als het om opleiden gaat, staat bij Svedex de leerling centraal.’’

Wist je dat...

Wij vitaliteit heel erg belangrijk vinden?

Svedex is een vitale organisatie met vitale medewerkers en vindt het erg belangrijk dat dit zo blijft. Wij hebben het Vignet Vitaal bedrijf toegekend gekregen. Het Vignet Vitaal Bedrijf laat zien dat een organisatie serieus aan de slag is met vitaliteit. Vitaliteit is belangrijk bij Svedex, want het draagt aan meerdere organisatiedoelen bij zoals het verhogen van de mentale en fysieke gesteldheid van al onze medewerkers. Het Vignet Vitaal Bedrijf is een initiatief van het onafhankelijke programma Vitaal Bedrijf van VNO-NCW en MKB-Nederland. Wij bieden bij Svedex onder andere de mogelijkheid voor een jaarlijkse uitgebreide vitaliteitscheck met individuele begeleiding (gericht op een gezonde leefstijl, een goede gezondheid en een goede balans tussen werk-privé). In het bedrijfsrestaurant is er gezonde voeding te koop en is er voor iedereen gratis fruit verkrijgbaar!

 

Svedex in cijfers

1954

Oprichting

Familiebedrijf Svedex werd in 1954 opgericht in Varsseveld door de familie Colenbrander.

300+

Medewerkers

Ongeveer 300 medewerkers werkzaam op locatie Varsseveld.

44 %

Opleidingspercentage

In totaal maakt 44 % van de medewerkers nu gebruik van een opleiding.

 1954

Oprichting

Familiebedrijf Svedex werd in 1954 opgericht in Varsseveld.

 

300+

Medewerkers

Ongeveer 300 medewerkers met twee productielocaties en verkoopkantoren in Nederland en Duitsland. 

 

44%

Opleidingspercentage

In totaal maakt 44 % van de medewerkers nu gebruik van een opleiding.

Een stukje geschiedenis
Familiebedrijf Svedex werd in 1954 opgericht in Varsseveld. In die tijd bestonden de activiteiten uit het produceren en verkopen van voorbewerkte hardboard binnendeuren, voorzien van een plamuurlaag. Begin jaren zestig werd de opdekdeur geïntroduceerd. Bijna gelijktijdig heeft Svedex zijn plamuurstraat vervangen door een lakstraat. Svedex begon zich toe te leggen op de productie van fineer-, stomp- en opdekdeuren. In 1973 werd de lakstraat vervangen door de huidige lakstraat. Dit betekende de introductie van de Superlak® deur. Superlak® is nog steeds een belangrijk onderscheidend element van de Svedex-deur.

En die naam?
Svedex klinkt je misschien niet direct Achterhoeks in de oren. De naam is afkomstig van een Deens octrooi op een bepaalde productiewijze voor deuren. Vandaar de ietwat exotische naam voor dit op en top Achterhoekse bedrijf!

Waarom werken bij Svedex geweldig is!


Svedex investeert in jou

Niet de juiste papieren, wel de juiste instelling? Dan ben je van harte welkom. En dat papiertje, dat behaal je gewoon bij ons.


Werken op een fijne plek

Bij Svedex werk je niet in een donkere, lawaaiige fabriekshal, maar op een moderne, veilige productielocatie met de allernieuwste apparatuur.


Kansen voor het oprapen

Wil je doorgroeien, verder komen, nieuwe dingen leren? Houden wij van! Dus daar geven we je alle ruimte voor.