Vivianne regelt het allemaal

Naam: Vivianne
Afdeling: Verkoop Duitsland
Functie: Administratief medewerker
Eerste dag bij Svedex: augustus 2015


Vivianne Haverkamp twijfelde geen moment toen ze na een jaartje pauze gevraagd werd om opnieuw bij Svedex te komen werken. Vooral het fijne team van collega’s levert haar veel werkplezier op.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“In 2015 kwam ik via een recruitmentbureau bij Svedex terecht als commercieel medewerker binnendienst. In 2018 ben ik gestopt omdat ik een eigen lunchroom wilde beginnen. Helaas kwam die droom niet van de grond. Ik was dan ook blij toen mijn oude leidinggevende belde met de vraag of ik terug wilde komen bij Svedex. Sinds 2019 werk ik met veel plezier als administratief medewerker voor de Duitse markt. Ik verwerk orders, maak offertes en sta klanten te woord. In het Duits uiteraard!”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Ik leer elke dag van mijn collega’s. Niet alleen op technisch en commercieel vlak, ook als het gaat om de Duitse taal en cultuur. Mijn team bestaat verder uit zowel Nederlandse en Duitse collega’s. De Duitse collega's hebben me veel verteld over de Duitse cultuur, die een stuk formeler is dan de Nederlandse. Ik blijf klanten met ‘Sie’ aanspreken tot ze zelf aangeven dat ik ze mag tutoyeren. Die fijne begeleiding geeft me veel zelfvertrouwen. Ik kwam hier binnen als verlegen meisje, maar daar is nu weinig meer van te merken.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Mijn Duits is met sprongen vooruitgegaan. Daarnaast heb ik geleerd hoe belangrijk een fijn team is voor plezier én succes in je werk. Als de samenwerking soepel verloopt, kun je met z’n allen veel werk verzetten. In drukke tijden zijn we als een geoliede machine aan het werk en in rustiger periodes is er meer ruimte voor gezelligheid. Die balans vind ik heel belangrijk.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Ik vind het fijn dat het zo’n flexibele werkgever is. Wat je ook vraagt, het kan bijna altijd. En als het niet kan, denken ze met je mee over wat er wél mogelijk is. Zo ben ik vorig jaar moeder geworden en kon ik in overleg mijn werktijden wat aanpassen. Daarnaast ben ik erg blij met het nieuwe bedrijfsrestaurant, een erg fijne plek om lunchpauze te houden!”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Elk jaar wordt er tijdens het functioneringsgesprek gevraagd wat mijn ambities zijn. Als ik een cursus of opleiding zou willen volgen, is die mogelijkheid er. Daar heb ik op dit moment nog geen behoefte aan, ik vind dat ik nog genoeg kan leren van mijn dagelijkse werkzaamheden. Maar het is wel heel fijn om te weten dat die mogelijkheid er is als ik er in de toekomst gebruik van wil maken.”