Tom regelt het allemaal

Naam: Tom
Afdeling: Commerciële Digitalisering
Functie: Projectleider Commerciële Digitalisering
Eerste dag bij Svedex: maart 2020


Als projectleider commerciële digitalisering houdt Tom Rutgers zich bezig met digitale projecten en ontwikkelingen bij Svedex. De samenwerking met diverse afdelingen binnen Svedex, externe partijen/partners en het goed op elkaar afstemmen van alle belangen, spreken hem aan.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
"Ik heb veel affiniteit met techniek dankzij een technische achtergrond (MTS Werktuigbouwkunde). Online marketing kwam o.a. aan bod bij mijn laatst afgeronde opleiding (Academie creatieve technologie). Nadat ik de nodige ervaring heb opgedaan als digital marketeer, teamlead en projectleider e-commerce in het MKB leek het mij een mooie stap om aan de slag te gaan bij een productiebedrijf. Via een werving- en selectiebureau kwam ik in maart 2020 bij Svedex terecht als projectleider online marketing. Door het raakvlak marketing en digitalisering heb ik in oktober 2023 de overstap gemaakt naar de afdeling Commerciële Digitalisering.

Als projectleider leid ik verschillende digitale projecten en ben ik verantwoordelijk voor commerciële online activiteiten en integraties met als belangrijke taak het product ownership van diverse platforms zoals dealerportals, offerte-/orderconfiguratie,brandportal/serviceshop en websites.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
"Svedex heeft mij geholpen te groeien, door te luisteren en rekening te houden met mijn wensen en ambities als persoon. Vraagstukken die voorheen binnen mijn rol vielen, vereisten een bredere benadering vanuit verschillende disciplines dan enkel marketing. Daarnaast passen de huidige werkmethoden, zoals volledig projectmatig werken, beter bij mijn persoonlijkheid."

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“In een midden-groot bedrijf als Svedex verloopt besluitvorming op een ander tempo dan in het MKB, is mij opgevallen. Onder andere door de vele belangen binnen de organisatie. Ik heb geleerd om tactisch om te gaan met al die verschillende belangen en niet alleen vanuit mijn eigen standpunt te kijken. Door steeds de verbinding te zoeken, krijg je meer draagvlak en gaat de besluitvorming sneller.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Het feit dat we onze producten zelf produceren en niet alleen verhandelen, maakt dat Svedex een bedrijf is waar mensen met veel passie en trots werken. Dat geldt ook voor mij! Daarnaast vind ik het fijn dat het een informeel bedrijf is.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Ik heb veel interesse op het gebied van e-commerce. Ik zie op dit gebied namelijk veel kansen voor Svedex. Daarnaast is er voldoende uitdaging binnen de digitalisering en ontwikkelingen op het gebied van data." Ook heb ik eens wat kunnen proeven van het ondernemerschap en dat sluit ik ook nog niet uit om daar ooit iets mee te gaan doen!"