Tom regelt het allemaal

Naam: Tom
Afdeling: Marketing
Functie: Projectleider Online Marketing
Eerste dag bij Svedex: maart 2020


Als projectleider online marketing houdt Tom Rutgers zich bezig met veel meer dan marketing alleen. De samenwerking met diverse afdelingen binnen Svedex en het goed op elkaar afstemmen van alle belangen, spreken hem aan.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
"Ik heb veel affiniteit met techniek dankzij een technische achtergrond (MTS Werktuigbouwkunde). De online marketing kwam o.a. aan bod bij mijn laatst afgeronde opleiding (Academie creatieve technologie). Nadat ik de nodige ervaring heb opgedaan als digital marketeer, teamlead en projectleider e-commerce in het MKB leek het mij een mooie stap om aan de slag te gaan bij een productiebedrijf. Via een werving- en selectiebureau kwam ik in maart 2020 bij Svedex terecht als projectleider online marketing. Ik hou me bezig met complexe projecten met raakvlakken binnen meerdere afdelingen en diverse processen. De vraagstukken zijn vaak breder dan alleen vraagstukken op het gebied van marketing, ze kunnen bijvoorbeeld ook gaan over digitalisering.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
"Voor mijn gevoel raak ik steeds meer betrokken bij complexere vraagstukken die onderdeel zijn van een digitale agenda. Dat komt onder andere niet alleen door assertiviteit en nieuwsgierigheid uit mezelf, maar ook door de rol binnen de organisatie." Svedex staat open om mij verder te helpen in mijn persoonlijke ontwikkeling door middel van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dit wordt later dit jaar vorm gegeven. 

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“In een midden-groot bedrijf als Svedex verloopt besluitvorming op een ander tempo dan in het MKB, is mij opgevallen. Onder andere door de vele belangen binnen de organisatie. Ik heb geleerd om tactisch om te gaan met al die verschillende belangen en niet alleen vanuit mijn eigen standpunt te kijken. Door steeds de verbinding te zoeken, krijg je meer draagvlak en gaat de besluitvorming sneller.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Het feit dat we onze producten zelf produceren en niet alleen verhandelen, maakt dat Svedex een bedrijf is waar mensen met veel passie en trots werken. Dat geldt ook voor mij! Daarnaast vind ik het fijn dat het een informeel bedrijf is. Je kunt gewoon bij de directie naar binnen lopen als je iets wilt bespreken. Dat is lang niet overal zo, is mijn ervaring.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
"Ik heb veel interesse op het gebied van e-commerce. Ik zie op dit gebied namelijk veel kansen voor Svedex en daar zou ik graag onderdeel van willen uitmaken. Daarnaast is er voldoende uitdaging binnen de digitalisering en ontwikkelingen op het gebied van data." Ook heb ik eens wat kunnen proeven van het ondernemerschap en dat sluit ik ook nog niet uit om daar ooit iets mee te gaan doen!"