Tjabel, de Product Manager

Naam: Tjabel
Afdeling: Productmanagement
Functie: Product Manager
Eerste dag bij Svedex: juni 2016

Tjabel Smeenk zocht een functie die techniek combineerde met contact met mensen. Als product manager bij Svedex zit hij helemaal op zijn plek!

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“Na een paar jaar in de automotive industrie gewerkt te hebben, was ik in 2016 toe aan iets anders. Via een headhunter kwam ik bij Svedex terecht, in eerste instantie als sales promoter. Een leuke functie waarin ik mijn creativiteit goed kwijt kon. Ik verzorgde onder andere verkooptrainingen voor bouwmarkten. In 2021 was er een interne vacature voor product manager. Dat leek me een mooie stap, dus ik besloot te solliciteren. Nu hou ik me bezig met de ontwikkeling van ons assortiment: welke producten kunnen eruit, aan welke nieuwe producten is behoefte en hoe gaan we die ontwikkelen?”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Toen ik product manager werd, wilde ik graag wat meer kennis opdoen over dat vakgebied. Svedex stond daar meteen voor open. Ik heb de hbo-opleiding product management afgerond, heel interessant. Ik leer niet alleen meer over hoe je nieuwe producten ontwikkelt, maar ook hoe je ze in de markt zet.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Behalve heel veel over deuren – waar ik voorheen echt niets van wist – heb ik geleerd om dingen aan te pakken en zelf het initiatief te nemen. Als je bij Svedex met ideeën komt en ze goed kunt onderbouwen, mag je ze gaan uitwerken. Het leuke is, dat je zo steeds met nieuwe dingen bezig blijft.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Bij mijn headhunter had ik destijds aangegeven op zoek te zijn naar een functie die techniek combineert met contact met mensen. Nou, die heb ik bij Svedex echt gevonden! In mijn vorige functie had ik dagelijks contact met externen, nu werk ik veel samen met collega’s van diverse afdelingen, zoals R&D en Marketing. Ik vind het heel leuk om samen aan iets nieuws te bouwen.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Daar ben ik nog niet zo mee bezig. We zijn momenteel volop bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen. En voor het eerst ben ik bij een paar grote projecten van het begin tot het eind betrokken geweest. Ik vind het ontzettend leuk om te bekijken wat die producten nu gaan doen in de markt. Als ik in de toekomst wil doorgroeien naar een andere functie, weet ik zeker dat daar ruimte voor is. Want dat heb ik dus al eens gemerkt!”