Sjoerd regelt de projecten

Naam: Sjoerd
Afdeling: Montage buitendienst
Functie: Projectleider
Eerste dag bij Svedex: maart 2015


Als projectleider montage ziet Sjoerd Smid veel Svedex-projecten in de eindfase. Het maakt hem trots om een bijdrage te leveren aan deze projecten.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“In 2015 ben ik begonnen als werkvoorbereider op de afdeling aannemerij en in 2018 ben ik doorgegroeid naar de functie van projectleider montage. Ik ben een spil tussen klant, monteurs en Svedex. Dat betekent dat ik veel op projecten aanwezig ben en ingeschakeld word als er problemen of calamiteiten zijn en deze uiteindelijk oplossen.

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Toen ik bij Svedex kwam werken, was ik bezig mijn aannemersdiploma te halen. Svedex bood aan om de rest van de opleiding te financieren. Ik heb tijdens het sollicitatiegesprek meteen aangegeven dat ik de ambitie had om door te groeien. Toen in 2018 de nieuwe functie van projectleider montage vrijkwam, kreeg ik de vraag of ik interesse had. Dus als je zelf aangeeft dat je je wilt ontwikkelen, wordt er ook echt iets met die wens gedaan.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Ik heb van collega’s geleerd hoe je het best kunt handelen in moeilijke situaties,  In het begin wilde ik alles zelf oplossen, waardoor ik veel te veel uren maakte. Een collega waarschuwde mij daarvoor en zei: ‘Bedenk, het ligt niet aan jou en je kan dit niet in je eentje oplossen’ Dat zinnetje schiet nog met enige regelmaat door mijn hoofd.

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
Het geeft een goed gevoel om een bijdrage te leveren aan de mooiste projecten van Nederland. Ook vind ik het leuk om te werken aan een goede en langdurige relatie met klanten en onderaannemers. Geen dag is hetzelfde en problemen komen natuurlijk altijd onverwacht, dat spreekt me juist zo aan in deze baan. En als we een probleem goed opgelost hebben, krijg ik daar regelmatig positieve feedback op van collega’s of externen. Die waardering is heel fijn.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“De komende jaren richt ik me vooral op het opdoen van meer ervaring, het vergroten van mijn netwerk. Mijn leidinggevende is onlangs bij Svedex weggegaan, waardoor er nu meer verantwoordelijkheden en taken op mijn bordje liggen. Dat geeft me voorlopig voldoende uitdaging!”