Seyhan in de lakhal

Naam: Seyhan
Afdeling: Lakken
Functie: Operator
Eerste dag bij Svedex: april 2017


Seyhan Yavuz kwam zonder ervaring binnen bij Svedex. Nu is hij operator op de lakafdeling. 

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“Ik ben in 2017 begonnen bij Svedex als leerling operator. Daarvoor heb ik vijftien jaar gewerkt bij een leerlooierij. Ik werkte daar op de finishingafdeling en zag wel overeenkomsten met de lakafdeling van Svedex. Toch zijn de apparatuur, de processen en de eindproducten hier heel anders. Ik heb me dat allemaal eigen gemaakt en ben nu operator op de lakafdeling.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Ik kon meteen intern de opleiding machine operator volgen. Die opleiding heb ik in twee jaar afgerond. Ik was nog niet eens klaar, toen me werd gevraagd of ik meewerkend voorman wilde worden. Dat heb ik een tijdje gedaan, maar die functie paste niet bij mij. Ik voelde te veel druk, wilde het té goed doen. We hebben toen samen gekeken naar een functie die beter paste. Nu ben ik al een tijdje operator en dat bevalt me heel goed.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Ik heb veel ervaring opgedaan met verschillende machines en technieken. Lakken is best een ingewikkeld proces, waar je veel verschillende apparatuur voor nodig hebt. Ik ken het proces nu goed en ben overal in de lakhal inzetbaar. Dat geeft me veel zelfvertrouwen en maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Op de lakafdeling hebben we vier controlestations en als operators rouleren we. Ik doe dus elke dag iets anders. De cultuur bij Svedex is ook heel fijn. Het gaat niet alleen maar om werk, je eigen belangen tellen ook mee. Als je bijvoorbeeld een privéprobleem hebt, is daar echt aandacht voor. Daardoor voel ik me zelf ook heel loyaal aan het bedrijf.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Ik hoef niet per se door te groeien, maar ben wel heel leergierig en fanatiek. Als er nieuwe machines of afdelingen bij komen, sta ik vooraan om daar meer over te leren. Nu werk ik bijvoorbeeld aan de spuitlijn, die hebben we nog niet zo lang. Svedex is een modern bedrijf dat veel innoveert. Dus de komende jaren zullen er genoeg mooie ontwikkelingen zijn waardoor ik kan blijven leren.”