Van productiemedewerker tot ploegleider zagen, lijnen en lakken.

 

Naam: Ruben
Afdeling: Zagen/Lijnen/Lakken
Functie: Ploegleider zagen,lijnen en lakken
Eerste werkdag bij Svedex: april 2021


Ruben Golstein groeide in een paar jaar tijd door van productiemedewerker tot ploegleider zagen,lijnen en lakken.


In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“In april 2021 ben ik hier begonnen als productiemedewerker. Ik werkte in een slagerij en wilde iets heel anders. Het leek me leuk om in de productie te werken, maar ik wilde ook graag een opleiding doen. Zo kwam ik bij Svedex uit. Ik heb hier eerst via het uitzendbureau gewerkt, maar kreeg na een half jaar al een vast contract aangeboden. Als meewerkend voorman heb ik veel ervaring opgedaan waarbij ik een team aanstuurde en tegelijkertijd zelf actief meewerkte. Sinds april 2024 ben ik doorgegroeid naar de functie van ploegleider zagen, lijnen en lakken. Voor mij een mooie stap en fijn dat ik deze kans heb gekregen bij Svedex.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik graag wilde doorgroeien, daar hebben ze goed naar geluisterd. Omdat ze zien dat ik de dingen snel oppik, krijg ik mooie kansen. Via het Graafschap College  heb ik de opleiding machine operator (niveau 3) gevolgd. Elke dinsdag kwam er een leraar bij Svedex, dat was heel handig. De praktijkopdrachten kon ik grotendeels onder werktijd doen. Ik heb de opleiding in juni 2023 met succes afgerond.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Ik heb in een jaar tijd zoveel geleerd! In teamverband werken, werken met machines, plannen. En natuurlijk alles over deuren, want daar wist ik nog niet veel van. Ik leer vooral veel van ervaren collega’s. Sommigen werken hier al veertig jaar! In het begin vond ik het wel lastig om als broekie zulke ervaren mensen aan te sturen. Maar ik merk dat ze het me gunnen en dat ze me graag helpen.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Dat is toch wel die collegialiteit. We werken echt samen en zijn allemaal trots op wat we maken. Als je eens een foutje maakt, vindt niemand dat erg. Daar leer je van. Het is ook een heel leuk team, iedereen is in voor een geintje.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Toen ik hier kwam werken, droomde ik ervan om ooit in deze functie terecht te komen. Ik had nooit gedacht dat dat al binnen een paar jaar zou lukken! Trots, dat ik mijn opleiding heb afgerond en wie weet wat voor kansen er in de toekomst nog meer voorbij komen bij Svedex.”