Niels regelt het allemaal

Naam: Niels
Afdeling: Technische Dienst
Functie: Mechatronica monteur
Eerste dag bij Svedex: juli 2020


Niels Zweerink werkt sinds juli 2020 bij de Technische Dienst van Svedex. Onlangs is hij overgestapt op een andere functie, die beter bij hem en zijn talenten past.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“Toen het bedrijf waar ik werkte failliet ging, gaf mijn toenmalige manager me het nummer van het hoofd van de Technische Dienst van Svedex. Ik ben gaan praten en het klikte van beide kanten. Na mijn proeftijd kreeg ik een vast contract als storingsmonteur. Sinds kort ben ik overgestapt naar een andere functie: ik ben nu monteur mechatronica.”

Hoe helpt Svedex je om te groeien in je werk?
“In mijn nieuwe functie kan ik beter mijn ei kwijt. Ik richt me nu meer op onderhoud dan op storingen. Dat betekent dat ik rustig het onderhoud van een machine kan afronden, zonder dat ik opeens naar een storing word geroepen. Ook hou ik me bezig met verbeterprojecten. Als ze op een afdeling vinden dat het productieproces geoptimaliseerd kan worden, denk ik mee over de aanpassingen die we kunnen doen aan de machines. Dat zijn interessante vraagstukken, dus ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen.”  

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“De laatste twee jaar waren eigenlijk één groot leerproces. Het heeft tijd nodig om alle processen en machines goed te leren kennen. Daarbij heb ik veel hulp gehad van ervaren collega’s. Bij mijn vorige werkgever had ik vooral te maken met mechatronica. Hier bij Svedex is het machinepark diverser en gaat het om een combinatie van mechatronica en elektronica. De kennis van elektronica had ik al wel opgedaan in mijn opleiding, het is fijn om die nu weer elke dag te kunnen gebruiken.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Ik voel me thuis binnen de Technische Dienst. Het is een gezellig team en we helpen elkaar altijd als iemand ergens niet uitkomt. We komen natuurlijk door het hele bedrijf, dus ik maak regelmatig een praatje met collega’s van een andere afdeling. Ik heb nog nooit iets gemerkt van ongeduld of stress bij een storing. Collega’s denken juist mee over een oplossing, ze zien het als een gezamenlijk probleem. Verder heb ik gehoord dat ze bij Svedex wel van een feestje houden! Vanwege corona heb ik daar helaas nog niet veel van gemerkt, maar dat haal ik vast nog wel in.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Ik heb het echt naar mijn zin in mijn huidige functie, dus voorlopig zit ik op m’n plek. Ik verwacht dat er de komende jaren genoeg uitdaging zal blijven. Svedex is een bedrijf dat veel investeert in nieuwe apparatuur, dus het leerproces voor ons monteurs stopt nooit. Dat houdt mijn werk afwisselend en leuk.”