Lindy op de Handel

Naam: Lindy
Afdeling: Verkoop Handel
Functie: Backoffice medewerker
Eerste dag bij Svedex: februari 2021

 

Lindy Kraan kwam na haar mbo-opleiding facilitair leidinggevende bij Svedex werken als backoffice medewerker handel.

Sinds wanneer werk je bij Svedex en wat doe je precies?
“Na mijn opleiding facilitair leidinggevende heb ik eerst een tussenjaar genomen, om uit te zoeken wat voor werk ik wilde gaan doen. Via het uitzendbureau zag ik een vacature bij Svedex die perfect aansloot bij mijn wensen. Het leek me een bedrijf dat goed bij me paste en waar ik veel ervaring kon opdoen. Ik heb gesolliciteerd en kon als uitzendkracht beginnen. Een half jaar later, in augustus 2021, kwam ik in dienst. Ik werk als backoffice medewerker handel. Met zes collega’s verzorg ik de orderverwerking en de administratie.”

Hoe helpt Svedex je om te groeien in je werk?
“Allereerst door een goed inwerkprogramma. Een ervaren collega maakte me wegwijs en liet me zien hoe het systeem werkt waarin we de orders verwerken. Maar ook de andere collega’s staan altijd voor me klaar als ik ergens niet uitkom. Ik kreeg ook een rondleiding door de fabriek, om goed feeling te krijgen met wat we nu eigenlijk verkopen. Dat helpt me in mijn dagelijkse werk.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Ik leer nog steeds elke dag iets nieuws. Wat ik vooral geleerd heb, is het zelfstandig oppakken en afhandelen van verschillende taken. Ik vind het ook leuk dat ik nu zoveel weet over deuren. Daar komt veel meer bij kijken dan je denkt! Het is nu het eerste waar ik op let als ik voor het eerst bij iemand thuis kom: wat voor deuren heeft diegene en hebben wij ze gemaakt?”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Er hangt een Achterhoekse sfeer, zoals ik dat noem: lekker informeel en nuchter. Daardoor voelde ik me hier vanaf dag één thuis. En verder vind ik het fijn dat je veel waardering krijgt voor je werk. In drukke tijden werken we weleens met z’n allen over, om de achterstand aan orders in te halen. Dat wordt niet als gewoon gezien, we krijgen dan altijd van het management te horen dat dit erg gewaardeerd wordt.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Ik wil eerst vooral veel ervaring opdoen. Maar het is fijn om te weten dat Svedex een groeiend bedrijf is. Daardoor zie ik ook voor mezelf veel mogelijkheden om door te groeien. Als ik over een paar jaar een leuke interne functie zou zien waarvoor ik een aanvullende opleiding nodig heb, pak ik die kans met beide handen aan. Ik ben ambitieus genoeg om te blijven leren. En dat kan hier!”