Derk kent alle productieprocessen

Naam: Derk
Afdeling: Panelen
Functie: Hoofd Panelen
Eerste werkdag bij Svedex: december 2016


Derk Nevels heeft zo’n beetje op elke afdeling in de fabriek van Svedex gewerkt. Sinds mei 2023 is hij hoofd van de afdeling Panelen.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“Ik ben in december 2016 in dienst gekomen als operator. Ik was opgeleid tot autoschadehersteller, maar daar was weinig werk in te vinden. Svedex leek me een bedrijf waar ik ook goed zou passen, daarom heb ik daar gesolliciteerd. Via verschillende afdelingen en functies ben ik in 2022 doorgegroeid naar hoofd van de lakhal met in 2023 de overstap naar de afdeling panelen in dezelfde leidinggevende rol.


Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Ik kon meteen al een opleiding tot operator volgen. En ik heb ontzettend veel geleerd door gewoon mee te kijken met ervaren collega’s. Voor mijn huidige functie heb ik een cursus leidinggeven gevolgd. Maar het voeren van functioneringsgesprekken en dat soort dingen leer je volgens mij het beste in de praktijk. Toen ik ploegleider was, zat ik vaak al bij die gesprekken. De eerste paar keer keek ik alleen toe, maar op een gegeven moment gaf mijn leidinggevende me steeds vaker het woord. Leren door te doen, dat past bij mij.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Om dicht bij mezelf te blijven, vooral bij het leidinggeven. De botte bijl hanteren gaat tegen mijn natuur in. Ik heb liever dat een collega begrijpt waarom iets moet gebeuren en daar ook achter staat. Dus geef ik niet alleen instructies, maar hou ik altijd ruimte voor overleg. Dat komt de sfeer ten goede.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Het bedrijf is altijd met de toekomst bezig, we staan nooit stil. Hierdoor werken we met de nieuwste technieken, zoals een volautomatische voorspuitlijn in de lakhal. Bij dat soort veranderingen worden we op de werkvloer goed betrokken. Dat geldt overigens ook voor nieuwe ontwikkelingen op de afdeling panelen. We kunnen aangeven waar we behoefte aan hebben en onze ideeën worden meegenomen in de besluitvorming. En we zijn een hecht team met een fijne sfeer en samenwerking. Dat ik nu leidinggevende ben, heeft daar gelukkig in het contact niets aan veranderd. Ik blijf gewoon een van de jongens.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Ik heb alle afdelingen binnen Svedex wel zo’n beetje gezien. Ik had nooit durven dromen dat ik hier hoofd zou worden. Voor de komende jaren heb ik al veel plannen in mijn hoofd, vooral op het gebied van technische doorontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om daarmee aan de slag te gaan!”