Dean regelt het allemaal

Naam: Dean
Afdeling: ICT
Functie: Systeembeheerder Infrastructure
Eerste dag bij Svedex: februari 2015


Vijf jaar geleden kwam Dean te Woerd als stagiair binnen. Hij volgde een deeltijd hbo-opleiding via Svedex en kon zo al snel opklimmen.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“Vijf jaar geleden kwam ik binnen bij Svedex als stagiair (op mbo-niveau 3/4). Na mijn stage kreeg ik meteen een baan aangeboden, als medewerker systeembeheer. Sinds begin 2022 heb ik een nieuwe functie en ben ik systeembeheerder infrastructure. Ik houd me bezig met complexe vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging en innovatie.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Toen ik na mijn stage een baan kreeg aangeboden, moest ik daar even over nadenken. Ik wilde namelijk nog een hbo-opleiding doen. Maar Svedex bood aan dat ik op hun kosten een deeltijd hbo-opleiding kon volgen. Ik kwam parttime in dienst en deed daarnaast de opleiding Infastructure, Design & Security aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Het was best pittig om werk en school te combineren, maar het is gelukt. Het hielp enorm dat Svedex zich heel flexibel opstelde. Het was bijvoorbeeld nooit een probleem om verlof op te nemen als ik druk was voor mijn studie.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Ik heb de laatste jaren geleerd om complexe problemen te onderzoeken en te denken in oplossingen. Dat leerde ik vooral op school, maar kon ik ook in mijn werk meteen toepassen. Svedex zorgde ervoor dat mijn werk gelijke tred hield met mijn opleiding. Mijn taken werden steeds iets complexer. Ik gaf het zelf aan als het tijd werd voor meer uitdaging en dan werd daar meteen op ingesprongen.”  

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Dat je veel verantwoordelijkheid krijgt als je aangeeft dat je dat wilt en aankunt. Ook is Svedex een heel flexibele werkgever die rekening houdt met je persoonlijke situatie. Tot slot vind ik de informele sfeer heel fijn.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Ik weet dat er de komende jaren uitdagende projecten aan zitten te komen. Ik verheug me er nu al op om me daarin vast te bijten. Ik wil me graag gaan specialiseren in beveiliging. Dat kan heel goed bij Svedex, want bij de verdeling van projecten wordt altijd rekening gehouden met je talenten en interesses.”