Daniel regelt het allemaal

Naam: Daniel
Afdeling: Technische Dienst
Functie: Hoofd Technische Dienst
Eerste dag bij Svedex: april 2012


Daniel Raasing kwam in 2012 binnen als stagiair en groeide door tot hoofd technische dienst. Een functie met veel verantwoordelijkheid.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“In 2012 kwam ik bij Svedex stage lopen, ik zat toen in het derde jaar van mijn mbo-opleiding mechatronica. In mijn vierde jaar liep ik bij een ander bedrijf stage en na afronding van mijn opleiding kon ik bij beide bedrijven komen werken. Ik koos voor Svedex, omdat daar de sfeer me meer aansprak. Bij Svedex staat er op elke afdeling een koffieautomaat en er is altijd tijd voor een praatje met een collega. Dat klinkt als iets kleins, maar het zegt volgens mij veel over de cultuur in een bedrijf. Ik begon als mechatronica-monteur, groeide door tot werkvoorbereider/ technisch inkoper en ben sinds een jaar hoofd technische dienst. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines, onderhoud van de gebouwen en het oplossen van storingen.”

Hoe helpt Svedex je om te groeien in je werk?
“Ik wilde na mijn mbo-opleiding nog de hbo-opleiding technische bedrijfskunde doen. Svedex bood me de mogelijkheid om de opleiding in deeltijd te gaan volgen. Toen ik vorig jaar (2022) Hoofd technische dienst werd, gaven ze veel begeleiding ook door externe partijen.”

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“In het begin had ik veel bewijsdrang. Als ik al thuis was en er was een storing, fietste ik vaak nog even terug. Terwijl we ontzettend goede monteurs hebben die storingen net zo goed kunnen oplossen. Ik heb geleerd dat ik niet alles zelf moet willen doen en dat geeft meer rust. Dat is wel belangrijk, want het is best een zware functie die je anders niet volhoudt. Ik heb dus heel goed mijn sterke en zwakke punten leren kennen.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Dat je nooit weet wat er op een dag gebeurt. Soms denk ik ’s ochtends dat ik een rustige dag tegemoet ga waarop ik de administratie kan bijwerken, maar dan gebeurt er van alles en kom ik de hele dag niet aan administratie toe. Sommige mensen kunnen daar slecht tegen, maar ik hou juist van die dynamiek. Je moet flexibel zijn en prioriteiten kunnen stellen. Verder vind ik het fijn dat ik nog steeds onderdeel ben van het team. Ik vroeg me af hoe mijn collega’s zouden reageren toen ik hun leidinggevende werd, maar dat heeft positief uitgepakt. Iedereen blifjt een goede collega en helpt me waar hij of zij kan.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Mijn eerste jaar als hoofd technische dienst was heel hectisch. Omdat er nog geen opvolger was voor mijn oude functie, had ik eigenlijk twee functies in één. Bovendien kregen we veel nieuwe machines én een nieuw gebouw; het was echt rennen en vliegen. Nu heb ik eindelijk wat meer rust om te bekijken of er dingen anders kunnen. Ik wil bijvoorbeeld vaker preventief onderhoud inplannen op doordeweekse dagen. De komende jaren vind ik er voldoende uitdaging in om de technische dienst vanuit de basis goed op te zetten.”