Onze wandelende encyclopedie

Naam: Arjan
Afdeling: CAD/CAM
Functie: CAD/CAM Engineer
Eerste dag bij Svedex: september 2015


Arjan van de Boogaart groeide van productiemedewerker door tot CAD/CAM engineer.

In welke functie ben je begonnen en wat doe je nu?
“In 2015 kwam ik bij Svedex in dienst als productiemedewerker. Daarvoor werkte ik in de horeca. Ik solliciteerde bij Svedex omdat ik wist dat dat een bedrijf is dat investeert in mensen en waar ik diploma’s zou kunnen halen. We zijn nu een paar jaar verder en ik ben inmiddels CAD/CAM engineer. Ik zorg dat de programma’s klaarstaan die de machines aansturen, maak technische tekeningen en los problemen op.”

Hoe heeft Svedex je geholpen om door te groeien?
“Nadat ik een tijdje als productiemedewerker had gewerkt, kreeg ik de vraag of ik procesoperator wilde worden. Hiervoor heb ik een cursus gevolgd. Mijn leidinggevende zag dat ik meer aankon en vroeg of ik ploegleider wilde worden. Helaas kon ik in die functie niet echt mijn ei kwijt. We hebben toen samen gezocht naar een functie die me beter ligt. Een engineer ging bijna met pensioen en ik kon zijn werk overnemen. Door veel mee te kijken met ervaren collega’s, heb ik me het werk eigen gemaakt.”  

Wat is het belangrijkste dat je bij Svedex geleerd hebt?
“Dat ik meer uit mezelf kan halen dan ik altijd dacht. En dat je ver kunt komen als je je verantwoordelijkheid pakt.”

Wat is het leukste aan werken bij Svedex?
“Het werk is heel afwisselend, want ik combineer praktische werkzaamheden met denkwerk. Het geeft een goed gevoel dat ik veel vertrouwen en verantwoordelijkheid krijg. De sfeer onder collega’s is relaxed en gemoedelijk. Dat is een van de redenen dat ik hier zo goed op mijn plek zit.”

Wat zijn je plannen en ambities voor de toekomst?
“Voorlopig wil ik vooral ervaring opbouwen in deze functie. Zolang ik nog veel te leren heb, zit ik hier goed. En daarna? Ik heb geen duidelijk plan, ik zie wel wat er op mijn pad komt.”